Rauma Garn

Rauma Garn

Tussen hoge bergen en een prachtig fjord, wordt in de Rauma Ullvarefabrikk sinds 1927 het mooiste kwaliteitsgaren gesponnen. Dit familiebedrijf wordt gedreven door de passie voor lokale en duurzame productie, breitradities en het vertellen van een eerlijk verhaal.

De Rauma Ullvarefabrikk is vandaag de dag een van de weinige wolfabrieken die Noors wolgaren levert dat in Noorwegen wordt geproduceerd.


Noorse wol

Kenmerkend voor Noorse wol is vooral de veerkracht en elasticiteit. Het wordt in de fabriek gesponnen als gekaard garen, waardoor het heerlijk licht en luchtig is. De kledingstukken die van dit garen worden gemaakt vormen een perfect evenwicht tussen functionaliteit en comfort - ze zijn licht, warm en duurzaam.

 

Er zijn veel redenen om te kiezen voor producten van 100% Noorse wol!

Noorse wol is een van de meest milieuvriendelijke textielvezels ter wereld. Volgens EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) overtreft de productie van Noorse wol het conventionele duurzaamheidsdenken wat betreft het minimaliseren van de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus van het product.

 De wol die wordt gebruikt is van Norilia, de Noorse boerenorganisatie voor wol. In het voorjaar van 2015 ontvingen zij als eerste wolproducent ter wereld het Nordic Swan Ecolabel. Noorse wol wordt vooral gekenmerkt door een goede duurzaamheid, veerkracht en elasticiteit. 

 


Categorieën